Milieuprestatieberekening.com online!

Wellicht heeft u de nieuwsberichten van anderen al voorbij zien komen, maar we kunnen het niet overslaan: de MPG-waarde wordt per 1 januari 2018 genormeerd op 1,0. Dat betekent dat er bindende regelgeving komt voor de milieu-impact van bouwmaterialen bij de nieuwbouw van woningen en kantoren. Voor zij die bekend zijn met BREEAM: credit MAT1 wordt verplicht voor alle nieuw te bouwen woningen en kantoren. Omdat Zuivergroen hét aanspreekpunt wil zijn voor vraagstukken omtrent duurzame bouwmaterialen hebben we milieuprestatieberekening.com opgezet. Enerzijds als verkoopkanaal, anderzijds om te informeren omtrent deze relatief nieuwe regelgeving.

Voor een ieder die hierin geïnteresseerd is, hebben we de milieuprestatie-schets-berekening ontwikkeld: een online rekentool waarmee je binnen 10 minuten een indicatie hebt van wat je MPG-score gaat worden. Maar belangrijker nog: met deze rekentool heb je vanaf het schetsontwerp zicht op je MPG-waarde en weet je of je beperkingen hebt in je ontwerpproces, of dat je alle vrijheid hebt.

Daarnaast hebben we 10 tips voor het verlagen van de MPG-waarde, waarmee ontwerpers een aantal praktische handvatten hebben bij het ontwerp en de uitwerking van nieuwbouwplannen.

Ik ga de komende tijd de ontwikkelingen hierin nauwlettend volgen en meer informatie aan deze website toevoegen. Ook ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jullie ervaringen met de online rekentool. Hoe dan ook, er gaat een hoop gebeuren en het is aan ons om jullie daarover te blijven informeren en helpen. Als jullie ons hierin willen helpen met jullie feedback of door dit bericht te delen wordt dat enorm gewaardeerd!

Tot zover het vakinhoudelijke deel. Ik wil graag gelijk even van de mogelijkheid gebruik maken om jullie allemaal een fantastisch 2018 te wensen!