News

Update BREEAM credit MAT5: CSC certificaat nu ook gewaardeerd

De DGBC heeft in de meeste recente update van het BREEAM Interpretatiedocument besloten in het werk gestort en prefab beton te waarderen met tier-level 1. Dit betekent dat beton dat geleverd wordt onder deze certificering beschikt over de hoogst haalbare herkomstwaardering in deze credit. Hierdoor wordt het beter mogelijk om voor credit MAT5 de maximale score van 4 punten te behalen.
Ook valt op dat steeds meer leveranciers ervoor kiezen om hun supply chain ISO14001 te onderbouwen of hun productie te laten certificeren onder BES6001. In de MAT5 Database op deze website zijn de actuele tier-levels inmiddels verwerkt.

Milieuprestatieberekening.com online!

Wellicht heeft u de nieuwsberichten van anderen al voorbij zien komen, maar we kunnen het niet overslaan: de MPG-waarde wordt per 1 januari 2018 genormeerd op 1,0. Dat betekent dat er bindende regelgeving komt voor de milieu-impact van bouwmaterialen bij de nieuwbouw van woningen en kantoren. Voor zij die bekend zijn met BREEAM: credit MAT1 wordt verplicht voor alle nieuw te bouwen woningen en kantoren. Omdat Zuivergroen hét aanspreekpunt wil zijn voor vraagstukken omtrent duurzame bouwmaterialen hebben we milieuprestatieberekening.com opgezet. Enerzijds als verkoopkanaal, anderzijds om te informeren omtrent deze relatief nieuwe regelgeving.

Nieuwe Zuivergroen website!

De Zuivergroen-website heeft vanaf vandaag een nieuwe layout. Voor u als bezoeker zijn de wijzigingen vooral esthetisch, maar onder de motorkap is er enorm veel veranderd. De nieuwe website biedt betere mogelijkheden om onze dienstverlening uit te breiden met een aantal producten – stay tuned….