In 2024 is vanuit de RVO een aantal regelingen geformuleerd om duurzaam bouwen aan te jagen. Hoewel wij niet kunnen bijdragen aan de netto impact van subsidie of de melding hiervan, kunnen wij bijdragen aan de inhoudelijke onderbouwing van diverse MIA-codes:
G6100: Circulair utiliteitsgebouw & G6102: Circulaire woning
De regeling voor de waardering van circulaire gebouwen is uitgesplitst in 3 mogelijkheden: >50% hernieuwbare grondstoffen, >25% hergebruikte bouwmaterialen of >50% demontabele bouwproducten. Daarnaast dient de uitkomst van de milieuprestatieberekning onder een aanzienlijk strengere grenswaarde te liggen dan vanuit het Bouwbesluit vereist wordt.
Wij kunnen rekenen aan de haalbaarheid van de ontwikkeling van circulaire gebouwen, adviseren in de te nemen maatregelen en het opstellen van de bewijslast voor het assessment en het materiaalpaspoort (criteria 1, 3, 4 en 7).
G6115: Zeer duurzaam gerenoveerd of verdergaand zeer duurzaam nieuw utiliteitsgebouw volgens BREEAM-NL & E6116: Duurzaam gerenoveerd of zeer duurzaam nieuw utiliteitsgebouw volgens BREEAM-NL
Voor alle BREEAM-NL Nieuwbouw regelingen geldt dat een score van tenminste 45% moet worden behaald op hoofdstuk Materialen. De uitvoering van de milieuprestatieberekening is – mede vanwege de afhankelijkheid hiervan op andere creditpunten – eigenlijk altijd verplicht. Als je een BREEAM Nieuwbouw traject met ons uitvoert, zorgen wij voor alle bewijslast op criteria 2 en 3.
Voor BREEAM In-Use v6.0 gecertificeerde projecten moet eveneens een milieuprestatieberekening worden uitgevoerd. Echter, de uitvoering van credit RSC03: Gebouwpaspoort kunnen wij vanwege vereiste certificeringen nog niet aanbieden.
Als je denkt dat onze bijdrage nuttig kan zijn voor andere MIA-codes (zoals gecertificeerd met GPR Gebouw of DGNB), neem dan even contact op.